DISTRIBUIȚI
AP

Statele Unite îşi reiterează angajamentul ferm faţă de securitatea Israelului şi vor continua să coopereze strâns cu acesta pentru a face să avanseze pacea în regiune, a declarat noul secretar de stat, Antony Blinken, transmite joi Reuters, potrivit agerpres.

Într-o convorbire telefonică cu ministrul israelian de externe, Gabi Ashkenazi, Blinken a salutat progresele recente realizate prin ‘Acordurile Abraham’ şi a afirmat interesul Statelor Unite de a construi mai departe pe baza acestui progres, a informat Departamentul de Stat într-un comunicat.


Citeşte şi: Bernie Sanders a făcut o avere cu poza de la Capitoliu

‘Ministrul de externe Ashkenazi şi secretarul Blinken au confirmat parteneriatul statornic dintre Statele Unite şi Israel, şi că cele două ţări vor coopera strâns în ce priveşte provocările viitoare’, afirmă diplomaţia de la Washington.

Aşa-numitele ‘Acorduri Abraham’, mediate de Statele Unite, vizează normalizarea relaţiilor diplomatice ale Israelului cu ţări arabe şi musulmane.

Citeşte şi: Slovacia a testat pentru covid mai mult de jumătate din populaţie într-o campanie fulger

În cadrul lor, Israelul a încheiat în ultimele luni acorduri cu Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Sudan şi Maroc.

Deşi este de aşteptat ca preşedintele Joe Biden să se îndepărteze de politica externă ‘America First’ a predecesorului său Donald Trump, democratul a semnalat că va urmări punerea în aplicare în continuare a Acordurilor Abraham.