DISTRIBUIȚI
Fair Observer

Israelul intenţionează să ofere ajutoare financiare angajaţilor din sectorul turismului, grav afectat de pandemie, pentru reconversie profesională, a anunţat biroul premierului Naftali Bennett, citat joi de dpa, potrivit agerpres

Fiecare angajat ar putea primi echivalentul a circa 9.600 de dolari pentru a dobândi noi calificări în sector sau în altă industrie, conform acestui proiect, care încă nu a fost aprobat de cabinet.


Citește și : Rusia vrea negocieri de securitate rapide şi o nouă convorbire între Putin şi Biden

Oferta vine după un val de plângeri din partea industriei turismului în urma deciziei guvernului de la sfârşitul lui noiembrie de a închide din nou graniţele Israelului din cauza „variantei Omicron”.

Înainte de pandemie, turismul era un vector economic important în ţara mediteraneană. Potrivit cifrelor oficiale, un total de 4,6 milioane de turişti străini au călătorit în Israel în 2019.

Primele cazuri de infectare cu Omicron au fost depistate în Israel la sfârşitul lunii noiembrie. În prezent numărul contaminărilor cu coronavirus este relativ scăzut în această ţară, dar experţii avertizează că Israelul ar putea fi lovit în scurt timp de un nou val.

Citește și : NATO respinge solicitarea Rusiei de a renunţa la aderarea Ucrainei