DISTRIBUIȚI
AFP

Israelul va construi 1.355 de noi locuinţe pentru colonişti evrei în Cisiordania, a anunţat duminică Ministerul Construcţiilor într-un comunicat, citat de AFP, potrivit agerpres.  

„Oferte pentru construirea a 1.355 de locuinţe în localităţi din Cisiordania au fost publicate la indicaţia ministrului construcţiilor, Zeev Elkin”, afirmă documentul.


Citește și : Curtea Supremă a SUA va examina la 1 noiembrie legea avortului în Texas

Aceste noi locuinţe se adaugă celor anunţate în august de autorităţi, adică peste 2.000 care urmează să obţină în această săptămână aprobarea definitivă din partea Ministerului Apărării.

„Consolidarea prezenţei evreieşti în Cisiordania este esenţială în viziunea sionistă”, a declarat Elkin, membru al partidului de dreapta Noua Speranţă.

Aceste noi locuinţe urmează să fie construite în şapte colonii evreieşti, în special 729 la Ariel (nordul Cisiordaniei), 346 la Beit-El (în apropiere de Ramallah) şi 102 la Elkana (nord-vestul Cisiordaniei), potrivit comunicatului.

Circa 475.000 de colonişti evrei locuiesc în Cisiordania, unde trăiesc de asemenea 2,8 milioane de palestinieni.

Citește și : Luxemburg permite cultivarea la scară redusă şi pentru uz personal

Colonizarea de către Israel a Cisiordaniei şi a Ierusalimului de Est anexat, ilegală potrivit dreptului internaţional, a continuat sub toate guvernele israeliene din 1967.

Procesul s-a accelerat în ultimii ani sub impulsul fostului premier israelian Benjamin Netanyahu. Succesorul său în funcţie Naftali Bennett se află de la mijlocul lunii iunie la conducerea unei coaliţii eterogene, de la dreapta radicală la partide de stânga.