DISTRIBUIȚI

Israelul a arestat şase palestinieni suspectaţi de a fi planificat un atac împotriva ministrului apărării Avigdor Lieberman şi a altor israelieni în Cisiordania ocupată, a anunţat duminică serviciul de securitate internă Shin Bet, informează AFP.

Cele şase persoane arestate fac parte din Jihadului Islamic şi erau active în regiunea Betleem, la sud de Ierusalim, unde au planificat să deschidă focul asupra civililor israelieni şi forţelor de securitate, potrivit Shin Bet, conform agerpres.


Shin Bet precizează că unii membri ai grupului intenţionau de asemenea să vizeze vehiculul lui Lieberman, care trăieşte într-o aşezare israeliană din Cisiordania, teritoriu ocupat de armata israeliană de peste 50 de ani.

Citește și : Iran : 66 de persoane au murit în urma prabușirii unui avion de linie

Suspecţii „au încercat să obţină explozibili pentru a fabrica o bombă şi chiar au recurs la terorişti (din Gaza) pentru a obţine finanţare”, potrivit comunicatului Shin Bet.

Fâşia Gaza este controlată de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, considerată „teroristă” de Israel, Statele Unite sau Uniunea Europeană.

Cei şase palestinieni arestaţi urmează să fie inculpaţi de o instanţă militară israeliană mai târziu în cursul zilei.

În 2014, Shin Bet a anunţat că a reţinut un grup aparţinând Hamas ce intenţiona să-l asasineze pe Lieberman, pe atunci ministru de externe, aruncând o grenadă asupra convoiului său.