DISTRIBUIȚI
Gov.uk

Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, l-a felicitat vineri pe premierul Marii Britanii, Boris Johnson, pentru victoria partidului său în urma alegerilor de joi și a adăugat că victoria sa reprezintă și o victorie împotriva atitudinilor antisemite, informează France 24, scrie mediafax.

„Discursul antisemit a marcat această campanie, iar publicul britanic a votat în manieră covârșitoare împotriva acestuia”, a spus Katz. El a adăugat că victoria lui Johnson și a Partidului Conservator „nu este doar o victorie politică, ci în primul rând este o victorie a valorilor”.


Citește și : Heinz-Christian Strache, exclus din Partidul Libertăţii din Austria

Și premierul Benjamin Netanyahu l-a felicitat pe Johnson, prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter. „Felicitări prietenului meu Boris Johnson, pentru această victorie uimitoare. Victoria sa face parte dintr-un curent care militează pentru granițe sigure, suveranitate și o economie liberă”, a scris acesta.

Și președintele Reuven Rivlin i-a urat lui Johnson „mult succes în continuarea mandatului de premier”.

Potrivit ultimelor rezultate publicate, Partidul Conservator a obținut, în urma alegerilor de joi, 363 de locuri, în timp ce Partidul Laburist a obținut doar 203.

Citește și : Greta Thunberg și-a schimbat biografia după criticile lui Trump