DISTRIBUIȚI
Reuters

Israelul a permis vineri intrarea unor muncitori palestinieni cu ocazia sărbătorii evreieşti Sukkot, după ce a impus o blocadă a teritoriilor palestiniene de 11 zile, potrivit guvernului şi armatei, informează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Această măsură urmează după o decizie de a închide toate punctele de acces spre Cisiordania şi Fâşia Gaza timp de 11 zile de la începutul sărbătorii Sukkot.


În timp ce Israelul închide periodic accesul în timpul sărbătorilor evreieşti susţinând că atunci există o probabilitate mai mare de atacuri palestiniene, o blocadă de 11 zile este neobişnuită.

Citește și: CATASTROFĂ maritimă în largul coastelor nipone. 13 morți după ce un petrolier a lovit un pescador chinez

Blocada afectează în principal aproximativ 70.000 de muncitori palestinieni care au permise de muncă în Israel.

Decizia de a relaxa restricţiile urmează solicitărilor unor miniştri ai guvernului susţinând că muncitorii palestinieni necesari în domenii vitale pentru economia israeliană ar trebui să fie lăsaţi să intre.

Ministrul israelian al apărării Avigdor Lieberman a justificat decizia referindu-se la un atac în afara aşezării Har Adar de lângă Ierusalim, în care au fost ucişi trei membri ai forţelor de securitate. Agresorul palestinian a fost împuşcat mortal.