DISTRIBUIȚI
afp

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a ordonat duminică redeschiderea punctelor de acces din Fâşia Gaza pentru persoane şi mărfuri, la patru zile după ce acestea au fost închise ca răspuns la un tir de rachetă palestinian, informează duminică AFP, scrie Agerpres.

„Decizia vine ca urmare a atenuării evenimentelor violente din Gaza în timpul weekendului şi eforturilor întreprinse de Hamas (partid islamist la putere în Gaza) pentru a-i înfrâna” pe manifestanţi, informează ministerul într-un comunicat.


Citește și : Mii de migranţi din Honduras, blocaţi la frontiera dintre Guatemala şi Mexic

Miercuri, ministerul a ordonat închiderea pentru o durată neprecizată a celor două puncte de acces pe care le are cu Fâşia Gaza, pentru bunuri şi persoane. Această decizie bloca şi mai mult teritoriul, care nu mai dispune decât de un punct de trecere cu Egiptul.

O rachetă lansată din enclava palestiniană a cauzat pagube în oraşul Beer-Sheva (sud), într-o perioadă în care tensiunile au reizbucnit. Însă Hamas a condamnat acest tir, afirmând că respinge „orice tentativă iresponsabilă” de a slăbi o mediere egipteană în vederea unui armistiţiu de durată.

Citește și : Italia nu intenţionează să părăsească zona euro sau UE (lideri populiști)