DISTRIBUIȚI

Israelul a făcut publice marţi detalii despre presupuse forţe aeriene ale Iranului în Siria, printre care s-ar afla şi avioane civile care sunt suspectate că ar transfera arme, semn că acestea ar putea fi atacate dacă tensiunile cu Teheranul cresc, scrie Reuters, conform news.ro .

Presa din Israel a difuzat imagini din satelit şi o hartă a cinci baze aeriene siriene despre care se bănuieşte că ar fi folosite pentru drone sau avioane de marfă iraniene. De asemenea, au fost făcute publice şi numele a trei ofiţeri ai armatei iraniene care sunt suspectaţi că ar coordona proiecte conexe.


Citește și : Fostul procuror general al Albaniei, vizat de o anchetă deschisă pentru spălare de bani

Informaţiile au fost furnizate de armata israeliană, conform mai multor televiziuni, canale radio şi site-uri de ştiri. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a refuzat să comenteze.

Totuşi, un oficial de securitate israelian a declarat pentru Reuters că „armata a oferit detalii despre „forţele aeriene ale armatei iraniene despre care se crede că vor ataca Israel, în baza ameninţărilor din partea Iranului că vor răspunde la atacul asupra bazei militare T-4”. Oficialul, care a vorbit sub condiţia anonimatului, nu a oferit mai multe detalii.

Citește și : SUA vrea să creeze o forţă arabă care să înlocuiască prezenţa sa militară în Siria (WSJ)

Iranul, alături de Siria şi Rusia, au acuzat Israelul că se află în spatele unui raid aerian asupra bazei aeriene siriene T-4 pe 9 aprilie, care s-a soldat cu moartea a şapte soldaţi iranieni.

Postul de radio al armatei israeliene a informat că, având în vedere tensiunile cu Iran din Siria, forţele aeriene israeliene nu vor mai trimite avioane de război F-15 pentru a participa într-un exerciţiu militar coordonat de SUA care va începe pe 30 aprilie.