DISTRIBUIȚI
My Jewish Learning

Guvernul israelian a proclamat duminică lupta împotriva încălzirii climatice o prioritate a securităţii naţionale şi s-a angajat să faciliteze investiţiile în energiile verzi, cu câteva zile înainte de deschiderea conferinţei mondiale pentru combaterea schimbărilor climatice COP26, informează AFP, potrivit agerpres.

„Lupta împotriva încălzirii climatice constituie un nou interes de securitate naţională pentru Israel”, se spune într-un comunicat al guvernului condus de Naftali Bennett.


Citeşte şi: Majoritatea miniştrilor şi a membrilor civili ai Consiliului de tranziţie au fost ARESTAŢI în Sudan – Black News

În luna iunie a anului trecut, noul guvern de coaliţie condus de Bennett a fixat pentru Israel obiectivul de a reduce cu 27% emisiile sale de gaze cu efect de seră până în 2030 şi cu 85% până în 2050, în raport cu nivelul din 2015.

Pentru a-şi reduce emisiile, statul israelian, care este una dintre ţările din Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică ce investesc cel mai puţin în transporturile publice, prevede între altele să promoveze moduri de transport care consumă mai puţină energie.

„Astăzi, guvernul a aprobat numeroase decizii pentru a promova moduri de transport curate şi cu consum de carbon mic”, a declarat Bennett, care va participa la COP26, ce se va desfăşura între 31 octombrie şi 12 noiembrie în Scoţia.

El a precizat că guvernul va anunţa „o serie de acţiuni” în acest sens.

Citeşte şi: Coronavirusul REVINE în China! Autorităţile impun noi măsuri de izolare şi restricţii – Black News

Israelul vrea să se sprijine pe succesul a numeroase companii în domeniul securităţii cibernetice, al apărării şi tehnologiilor financiare, în condiţiile în care în sectorul de înalte tehnologii sunt angajaţi puţin peste 10% din populaţia sa activă.

„Vrem să promovăm inovaţia şi să facilităm munca întreprinderilor din sectorul energiei verzi”, a declarat ministrul israelian al energiei, Karine Elharrar.

Colega sa de la mediu, Tamar Zandberg, a acuzat guvernele israeliene precedente că au făcut să treneze lucrurile în acest dosar.