DISTRIBUIȚI
Sputnik

Forțele armate israeliene condamă Siria pentru doborârea unei aeronove militare ruse, sugerând că trupele siriene nu s-au „deranjat” să se asigure că niciun avion rusesc nu se află în aer în momentul în care au început să tragă, relatează site-ul agenției Reuters, conform mediafax.

Forțele de Apărare israeliene au informat printr-un comunicat că atacurile desfășurate vizau ținte siriene care intenționau să transfere arme către Hezbollah, provenite din partea Iranului.


Citeşte şi: Avionul dispărut de pe radar a fost DOBORÂT de antiaeriana siriană. Ruşilor nu le vine să creadă şi dau vina pe Israel – VIDEO

În comunicat se mai arată că aeronavele israeliene se aflau „deja în spațiul aerian al Israelului” când avionul rusesc a fost doborât.

Agenția de știri Tass a relatat că un avion militar rus de tip IL-20 a dispărut luni deasupra mării Mediterane. Ministerul Apărării a informat că aeronava a dispărut de pe radar în timpul unui atac efectuat de patru avioane israeliene de tip F-16 în provincia siriană Latakia.

Forțele militare ruse au informat marți că, deși forțele aeriene din Siria au doborât aeronava, Israelul este vinovat pentru incident.

Citeşte şi: Accident teribil în Iran. 19 oameni au murit în coliziunea dintre un autobuz şi o cisternă – VIDEO