DISTRIBUIȚI
NBC News

Israelul nu va pune capăt boicotului care îi vizează pe miniştrii austrieci aparţinând Partidului Libertăţii (FPOe), de extremă-dreapta, a declarat luni preşedintele austriac Alexander Van der Bellen, după o întâlnire cu omologul său israelian Reuven Rivlin, potrivit DPA, transmite agerpres.

Conform unei relatări a agenţiei austriece de ştiri APA, Von der Bellen le-a spus jurnaliştilor la Ierusalim că Israelul nu îşi va reconsidera boicotul faţă de FPOe, partenerul minoritar în coaliţia de guvernământ condusă de cancelarul Sebastian Kurz.


Citește și : Rusia investeşte 4,7 miliarde de dolari pentru dezvoltarea infrastructurii în regiunea Crimeea

APA a mai relatat că Van der Bellen, fost lider al Partidului Ecologist, i-a cerut lui Rivlin să ia în considerare suspendarea boicotului în privinţa şefei diplomaţiei austriece Karin Kneissl, care este un politician independent, dar care a fost numită de FPOe.

FPOe a fost fondat de foşti nazişti după cel de-Al Doilea Război Mondial, iar liderul partidului, vicecancelarul Heinz-Christian Strache, a avut contacte cu grupuri de extremă-dreapta.

Citește și : Ministrul apărării din Germania, într-o vizită la trupele germane din Lituania

Israelul a boicotat orice contact cu miniştrii FPOe şi le-a cerut oficialilor israelieni să aibă întâlniri doar cu funcţionari din ministerele aflate sub controlul acestei formaţiuni.

Van der Bellen urmează să se întâlnească marţi şi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.