DISTRIBUIȚI
The Independent

După mai multe atacuri cu baloane incendiare din Fâşia Gaza spre Israel care au continuat pe tot parcursul zilei de duminică, forţele israeliene au anunţat că au ripostat din nou lovind ţinte ale Hamas, relatează luni dpa, potrivit agerpres.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au scris pe Twitter duminică noapte că zeci de palestinieni din Gaza de asemenea „au instigat la revolte de-a lungul gardului de securitate cu Israelul”.


Citește și : Preşedintele libanez Aoun pare să nu excludă total o pace cu Israelul

„Ca răspuns, tancurile noastre au vizat posturi de observaţie ale Hamas în Gaza”.

În plus, armata a anunţat că soldaţii au dejucat anterior un atac terorist în apropierea locului sfânt al evreilor Mormântul lui Rahel din Betleem.

„Forţele noastre au observat un terorist care încerca să arunce un cocteil Molotov spre zona Mormântului & au răspuns cu focuri”, a declarat armata.

Palestinienii şi-au intensificat în această lună atacurile peste frontieră lansând baloane cu explozivi ataşaţi şi incendiind terenurile agricole israeliene.

De la începutul pandemiei de coronavirus a existat o acalmie în ceea ce Israelul descrie ca „baloane teroriste” lansate de pe teritoriul palestinian, care este guvernat de mişcarea islamistă Hamas.

Dar escaladarea recentă face parte dintr-o decizie de reînnoire a protestelor împotriva blocadei impuse enclavei de coastă timp de 14 ani.

Citește și : Cutremur de 5,2 grade în nord-vestul statului Chile

Israelul a capturat Gaza de la Egipt în Războiul de Şase Zile din 1967, dar şi-a retras unilateral armata şi a evacuat aşezările sale din Fâşie în 2005.

Cu toate acestea, Israelul continuă să controleze frontierele Gazei împreună cu Egiptul. Israelul închide frecvent trecerile ca răspuns la tirurile de rachete şi violenţele de-a lungul frontierei. De asemenea, îşi foloseşte marina pentru a extinde sau restricţiona o zonă de pescuit de 24 de kilometri ca răspuns la violenţă.