DISTRIBUIȚI
Reuters

Israelul a lansat miercuri o rachetă interceptoare Patriot în direcţia unei drone reperate în timp ce se apropia dinspre Siria, fiind cel de-al doilea incident de acest fel în decursul mai multor luni, potrivit armatei israeliene, relatează Reuters, conform agerpres.

Într-un comunicat al armatei israeliene se precizează că incidentul a declanşat sirenele sistemului de apărare aeriană în zona Platoului Golan ocupată de către Israel şi în apropiere de graniţa cu Iordania.


Citește și : Bulgaria: Optsprezece cetăţeni străini, condamnaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei cu România

Israelul este în alertă maximă, deoarece forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad înaintează în direcţia rebelilor în apropiere de Golan şi Iordania. Israelul se teme că al-Assad ar putea defăşura trupe sau le-ar putea permite Iranului şi Hezbollahului, aliaţii săi, să amplaseze structuri în apropiere de poziţiile israeliene.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a deplasat la Moscova miercuri pentru convorbiri privind Siria cu preşedintele rus Vladimir Putin, a cărui armată îl ajută pe liderul sirian să înăbuşe insurgenţa izbucnită acum şapte ani.

Citește și : Un important disident chinez a fost condamnat la 13 ani de închisoare

Pe 24 iunie, armata israeliană a anunţat că a lansat o rachetă Patriot asupra unei drone ce venea dinspre Siria, dar care a făcut cale întoarsă fără a fi avariată. Un comandant sirian a afirmat că drona era implicată în operaţiuni locale.