DISTRIBUIȚI
AFP

Ministrul apărării israelian Avigdor Lieberman a anunţat vineri că 400 de noi locuinţe vor fi construite într-o colonie din apropiere de Ramallah, în Cisiordania, după ce un bărbat israelian de 31 de ani, ce fusese înjunghiat de un palestinian, a decedat la spitalul Hadassah din Ierusalim, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres.

”Cel mai bun răspuns la terorism este consolidarea implantărilor”, a scris Lieberman pe Twitter, anunţând astfel construirea a 400 de locuinţe evreieşti în colonia Geva Binyamin, cunoscută şi drept Adam, din apropiere de Ramallah.


Citeşte şi: Viktor Orban spune că este nevoie de o nouă Comisie Europeană

Medicii au făcut eforturi timp de mai multe ore pentru a-i salva viaţa bărbatului care a fost înjunghiat de palestinianul Ahmad Abu Ayyoush (17 ani). Acesta, care a escaladat un gard pentru a putea intra în Geva Binyamin, a înjunghiat alţi doi israelieni, după care a fost împuşcat mortal de un rezident din colonie.

Armata israeliană a efectuat, vineri în zori, o percheziţie în Kubar, satul unde trăia Ayyoush, ceea ce a provocat reacţia violentă a localnicilor palestinieni. Nu au fost raportate persoane rănite în aceste ciocniri.

Citeşte şi: Bashar al-Assad vrea ca armata rusă să rămână în Siria pe termen lung

Ulterior, soldaţii israelieni au blocat cu movile de pământ principala intrare în sat.

Un alt palestinian, tot din satul Kubar, a ucis trei colonişti evrei în cursul anului trecut.