DISTRIBUIȚI
RT

Aviaţia israeliană a bombardat sâmbătă o ţintă din Fâşia Gaza, a anunţat armata, şi a închis punctul de trecere a mărfurilor între enclava palestiniană şi statul evreu, transmite AFP.

Israelul „a vizat o infrastructură teroristă, cu avioane de luptă, în regiunea Rafah, în apropierea frontierei între Fâşia Gaza şi Egipt”, precizează comunicatul armatei, conform agerpres .


„Organizaţia teroristă Hamas este responsabilă pentru orice activitate în interiorul sau provenind din Fâşia Gaza”, arată aceeaşi sursă.

Citește și : Benjamin Netanyahu ,într-o discuție telefonică cu Emmanuel Macron, a pledat pentru modificarea programului nuclear iranian

Surse de securitate palestiniene apropiate de mişcarea islamistă au precizat că infrastructura vizată a fost un tunel, relevă EFE. Lovitura israeliană nu s-a soldat cu răniţi, conform unor surse de securitate din Gaza, citate de AFP.

Mai devreme, în cursul zilei de sâmbătă, ministerul israelian al Apărării a informat că punctul de trecere Kerem Shalom, între Fâşia Gaza şi Israel, în apropiere de Rafah, va fi închis începând de duminică şi „până la noi ordine”.

Potrivit unui purtător de cuvânt al ministerului, această decizie are la bază „evaluări de securitate”.

Violenţa s-a intensificat între Israel şi Fâşia Gaza după decizia preşedintelui american, Donald Trump, din 6 decembrie, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. Acest gest a provocat mânia palestinienilor, care vor să facă din partea estică a Ierusalimului capitala unui viitor stat.

Zeci de rachete au fost trase de atunci din Fâşia Gaza spre sudul Israelului, iar 16 palestinieni au fost ucişi de armata israeliană.