DISTRIBUIȚI
NBC News

Israelul va împiedica orice tentativă de încălcare a frontierelor sale, a avertizat miercuri premierul israelian Benjamin Netanyahu, înaintea întâlnirii sale cu preşedintele rus Vladimir Putin, la Moscova, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Întrevederea cu Vladimir Putin se va concentra pe evenimentele din Siria şi Iran, a adăugat şeful executivului israelian.


Citește și : Macron se va întâlni cu Putin duminică, în marja finalei Cupei Mondiale de Fotbal

”Vom discuta despre Siria, despre Iran şi despre nevoile de securitate ale Israelului. Apreciez foarte mult legătura directă, nemijlocită şi excelentă pe care o am cu preşedintele rus”, a declarat Netanyahu.

Israelul a ocupat o mare parte din Platoul Golan în războiul cu Siria din 1967 şi l-a anexat, măsură care nu a fost recunoscută la nivel internaţional. Guvernul Netanyahu a declarat în termeni clari că nu va ceda Platoul Golan şi face demersuri pentru ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului asupra respectivului teritoriu.

Luna trecută, ONU a prelungit mandatul forţei sale de supraveghere a Platoului Golan (UNDOF), iar miercuri le-a solicitat tuturor părţilor să respecte prevederile armistiţiului în vigoare de 44 de ani.

Citește și : Macron le-a adresat un apel liderilor NATO ‘să nu fragilizeze Alianţa’

”Nu trebuie să existe alte forţe militare în zona de separare decât cele ale UNDOF”, a declarat un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite.