DISTRIBUIȚI

Israelul va marca redeschiderea sectorului său cultural după impunerea mai multor lockdown-uri din cauza pandemiei de coronavirus printr-o serie de concerte în oraşul Tel Aviv, informează DPA, potrivit agerpres. 

De vineri până duminică, un număr limitat de 500 de persoane pe seară vor putea să se reunească pe stadionul local Bloomfield pentru a asista la aceste concerte, însă numai dacă deţin aşa-zisele „Green Pass” („Paşapoarte Verzi”).


Citeşte şi: Stat Islamic revendică asasinarea celor trei tinere din Jalalabad

Acel certificat dovedeşte fie că posesorul s-a vindecat după ce a fost infectat cu noul coronavirus, fie că a fost vaccinat cu doza de rapel a unui vaccin anti-COVID-19 cu cel puţin o săptămână înainte de evenimentul artistic.

Deţinătorii de „Green Pass” pot deja să facă o serie de lucruri ce nu sunt permise israelienilor care nu deţin astfel de documente, inclusiv să meargă la săli de fitness şi la piscine.

Citeşte şi: Texasul RENUNŢĂ la mască şi îşi deschide complet magazinele şi restaurantele

Guvernul israelian foloseşte documentele de tip „Green Pass” ca un stimulent pentru a menţine ritmul susţinut al impresionantei campanii de vaccinare din această ţară.