DISTRIBUIȚI

Israelul va examina vaccinul dezvoltat de Rusia împotriva COVID-19 şi va începe negocieri pentru achiziţionare dacă se va dovedi un ‘produs serios’, a indicat miercuri ministrul sănătăţii, Yuli Edelstein, potrivit Reuters și agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat marţi că Rusia a devenit prima ţară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19, după mai puţin de două luni de testare pe oameni, iar ministrul său al sănătăţii a respins miercuri afirmaţiile că produsul nu este sigur.


Citește și: În caz că va câștiga alegerile, Joe Biden a ales-o pe Kamala Harris să-i fie vicepreședinte

‘Urmărim cu vigilenţă toate anunţurile, indiferent din ce ţară’, le-a declarat ministrul israelian al sănătăţii reporterilor. ‘Am luat deja în discuţie anunţurile de la centrul de cercetare din Rusia privind dezvoltarea vaccinului’, a continuat el.

‘Dacă ne vom convinge că este un produs serios, vom încerca să intrăm în negocieri. Dar nu vreau să amăgesc pe nimeni. Profesioniştii ministerului lucrează la aceasta în permanenţă. Vaccinul nu va veni mâine’, a mai spus ministrul sănătăţii.

Citește și: Irakul ANULEAZĂ vizita unui ministru turc

Israelul dezvoltă propriul său candidat de vaccin şi intenţionează să înceapă testele pe oameni în octombrie. În acelaşi timp, a semnat cu companiile americane Moderna şi Arcturus Therapeutics pentru opţiunea de achiziţie a vaccinurilor dezvoltate de acestea.