DISTRIBUIȚI

Forţele israeliene au distrus joi în Cisiordania (ocupată de către Israel) casa unui palestinian implicat într-un atac în care a murit o poliţistă israeliană în iunie, a indicat armata israeliană, citată de AFP, conform agerpres.

Într-o înregistrare video despre demolare, furnizată de armată, pot fi văzuţi soldaţi care fac găuri în pereţii casei în care pun explozibili. Apoi casa este spulberată de o explozie, degajându-se fum şi praf.


Citeşte şi: Noi contre pe axa Berlin-Ankara. Merkel este criticată dur: ‘Nu poate dicta ea politica UE’

O purtătoare de cuvânt a armatei l-a identificat pe atacatorul palestinian ca fiind Adel Ankouch, din satul Deir Abou Machaal, din apropiere de Ramallah.

Tânărul, în vârstă de 18 ani, a participat la un atac cu cuţitul şi cu armă foc împotriva unor poliţişti israelieni pe 16 iunie în Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de către Israel. O poliţistă de 23 de ani a fost înjunghiată mortal. Abdel Ankouch şi cei doi complici ai săi, în vârstă de 18 şi 19 ani, au fost toţi împuşcaţi.

Israelul demolează periodic casele palestinienilor care sunt autori ai unor atacuri antiisraeliene. Miercuri, Israelul a distrus, de asemenea, în Cisiordania casa unui palestinian care a ucis trei israelieni într-o colonie în luna iulie. 

Detractorii acestor demolări le denunţă ca fiind o pedeapsă colectivă ce afectează familii, care ajung în stradă. La rândul său Israelul se apără invocând efectul disuasiv al demolărilor pentru cei care ar fi tentaţi să treacă la fapte.