DISTRIBUIȚI
AFP

Israelul a aprobat miercuri construirea a cel puţin 2.000 de noi locuinţe în coloniile din Cisiordania ocupată, prima decizie de acest fel luată după normalizarea relaţiilor între statul evreu şi două ţări arabe din zona Golfului, la jumătatea lunii septembrie, transmite AFP, potrivit agerpres.

Consiliul de planificare al administraţiei civile Cisiordania şi-a dat acordul pentru ridicarea unui număr de 2.166 de locuinţe, a indicat un reprezentant al Ministerului Apărării israelian.


Citește și: Olanda legalizează EUTANASIA copiilor bolnavi

La 15 septembrie, Israelul a semnat cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrein acorduri istorice după ce aceste două ţări au anunţat normalizarea relaţiilor cu statul evreu, pe 13 august şi 11 septembrie. Palestinienii au denunţat o ”lovitură de cuţit în spate” din partea acestor state arabe acuzate de pactizare cu Israelul fără a mai aştepta crearea unui stat palestinian.

Tratativele de pace israeliano-palestiniene sunt blocate din 2014. Palestinienii aspiră la un stat independent cu Ierusalimul de Est drept capitală.

Citește și: Uniunea Europeană este pregătită pentru un Brexit DUR

Egiptul a fost prima ţară arabă care, în 1979, a semnat un tratat de pace cu Israelul; Iordania i-a urmat în 1994.