DISTRIBUIȚI

Israelul a confirmat marţi un număr record de 10.021 de cazuri noi de coronavirus, a anunţat Ministerul Sănătăţii, în timp ce ţara continuă să îşi vaccineze populaţia în ritm alert, relatează DPA, potrivit agerpres.

Noul record vine înaintea unei reuniuni a cabinetului israelian pentru votarea unei posibile extinderi a actualului lockdown la nivel naţional, cel de-al treilea, programat să se încheie vineri.


Citeşte şi: Trump deschide porţile SUA pentru europeni şi brazilieni

Toate şcolile şi grădiniţele sunt închise, cu excepţia formele de învăţământ special.

Centrele comerciale sunt de asemenea închise, iar restaurantele au voie să ofere doar servicii de livrare. Este interzisă efectuarea vizitelor în gospodării aflate în afara nucleului familiei şi a deplasărilor pe distanţe mai mari de un kilometru de locuinţă, cu unele excepţii.

Între timp, campania de vaccinare din Israel continuă în plină forţă. Ministrul Sănătăţii, Yuli Edelstein, a anunţat un nou record de vaccinuri administrate într-o singură zi. Într-un mesaj publicat pe Twitter, oficialul a precizat că luni au fost vaccinate 186.000 de persoane. Dintre acestea, 114.000 au primit prima doză, iar 72.000 au beneficiat de a doua doză.

Până în prezent, 2,2 milioane de persoane din Israel au primit prima doză de vaccin, iar 422.000, ambele doze.

Vezi şi: O basculantă a strivit cel puţin 15 muncitori care DORMEAU pe marginea drumului (VIDEO)

Ţara a început campania de vaccinare la data de 20 decembrie, cu vaccinul Pfizer/BioNTech. De atunci, Israelul a primit şi vaccinul Moderna, însă cea mai mare parte a ţării este vaccinată în prezent cu produsul Pfizer/BioNTech.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că toate persoanele din Israel cu vârsta de peste 16 ani vor avea ocazia să fie vaccinate până în martie, când în ţară vor avea loc alegeri generale, a patra oară în doi ani.