DISTRIBUIȚI

Aviaţia israeliană a bombardat în timpul nopţii o poziţie a mişcării islamiste Hamas în Fâşia Gaza după lansarea unei rachete din enclava palestiniană, a anunţat vineri armata israeliană într-un comunicat, informează AFP, potrivit agerpres.

„Ca răspuns la tirul de rachetă spre sudul Israelului, aviaţia a vizat o poziţie a Hamas în sudul Fâşiei Gaza”, a declarat armata.


Citeşte şi: Fiul cel mare al lui Fidel Castro s-a sinucis

„Armata face responsabilă Hamas pentru toate formele de violenţă ce emană din Fâşia Gaza”, adaugă armata.

Surse din serviciile de securitate palestiniene au indicat că acest raid nu a făcut victime.

Combatanţi palestinieni în Fâşia Gaza au tras cel puţin 20 de rachete şi obuze de mortieră de la anunţul deciziei preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, la 6 decembrie.

Citeşte: O camionetă a intrat în plin pe trotuarul din Shanghai. Cel puţin 18 răniţi – VIDEO

Aceste atacuri sunt adesea efectuate de grupuri islamiste marginale, dar Israelul face responsabilă Hamas, la putere în Fâşia Gaza, pentru toate tirurile ce provin din acest teritoriu şi îi loveşte poziţiile ca represalii.

Israelul şi Hamas respectă o fragilă încetare a focului de la sfârşitul războiului din vara anului 2014, al treilea în Fâşia Gaza după ce mişcarea islamistă a preluat puterea acolo în 2007.