DISTRIBUIȚI
AP

Avioane militare israeliene au atacat miercuri un obiectiv al armatei siriene într-o zonă rurală din apropiere de Damasc, provocând riposta sistemului de apărare aeriană sirian care a distrus majoritatea rachetelor, relatează Reuters, conform agerpres.

Potrivit unui comunicat al armatei siriene, mai multe rachete au fost lansate de avioane militare israeliene, din spaţiul aerian libanez, la ora locală 03:42.


Citeşte şi: Trump a rămas impresionat de ce a văzut în Franţa şi a cerut Pentagonului o paradă militară de proporţii

”Comandamentul general al forţelor armate consideră Israelul total responsabil pentru consecinţele periculoase ale aventurilor sale agresive, repetate şi nechibzuite”, menţionează comunicatul armatei siriene.

Armata siriană a precizat că a distrus majoritatea rachetelor israeliene lansate către obiectivul său din apropiere de Damasc, dar nu a oferit detalii despre eventuale pagube materiale sau victime.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra) a afirmat că rachetele au ţintit ‘poziţii ale armatei siriene şi ale aliaţilor săi’ în regiunea Jamraya, situată la vest de Damasc. Această regiune a fost lovită şi în luna decembrie.

Citeşte şi: Bilanţul cutremurului din Taiwan creşte. Un hotel s-a prăbuşit – FOTO/VIDEO

Forţele aeriene israeliene au anunţat recent că au atacat de circa 100 de ori convoaie ale armatei siriene şi ale mişcării libaneze şiite Hezbollah de la începerea războiului din Siria, în urmă cu peste şase ani.

Israelul consideră mişcarea Hezbollah, susţinută de Iran şi care luptă în Siria alături de forţele regimului Bashar al-Assad, drept cea mai mare ameninţare cu care se confruntă la frontierele sale.