DISTRIBUIȚI
Reuters

Un proiectil a fost lansat duminică seară asupra Israelului din Fâşia Gaza, teritoriu palestinian controlat de Hamas, a anunţat armata israeliană, care a declarat că a ripostat lovind „infrastructuri subterane” ale mişcării islamiste, informează luni France Presse, potrivit agerpres.

Precedentul atac cu rachete asupra Israelului din enclava palestiniană sub blocadă datează de la începutul lunii iulie.


Vezi și: Doi astronauţi au amerizat cu capsula SpaceX – VIDEO

„Un proiectil tras din Fâşia Gaza a fost identificat şi interceptat de apărarea aeriană”, a declarat armata într-un comunicat.

O purtătoare de cuvânt a Consiliului Regional Shaar Hanegev, un sector din sudul Israelului în apropiere de Fâşia Gaza unde a răsunat o sirenă de alertă, a anunţat că tirul nu a făcut victime sau pagube materiale.

Citește și: Armata israeliană a deschis focul la granița cu Siria

„Ca răspuns la racheta care a fost trasă spre #Israel din #Gaza mai devreme în această seară, avioanele de luptă ale Tsahal au lovit infrastructuri subterane Hamas în Gaza. Considerăm Hamas responsabilă pentru toate evenimentele provenind din Gaza”, a scris armata israeliană pe Twitter în noaptea de duminică spre luni.

Hamas şi Israelul au purtat trei războaie (2008, 2012, 2014). În ciuda unui armistiţiu în ultimele luni, cele două tabere se înfruntă sporadic, cu tiruri de rachete din Gaza şi represalii ale armatei israeliene.