DISTRIBUIȚI
Reuters

Un atac „israelian” a vizat în primele ore ale zilei de miercuri sudul Siriei în război, a raportat agenţia oficială siriană Sana, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) referindu-se la tiruri de rachete contra unor „poziţii militare” ale regimului şi aliaţilor săi, notează AFP, potrivit agerpres.

„Tiruri de rachete posibil israeliene au vizat” regiuni din sudul Siriei, în special sectorul Tall al-Hara, o colină din provincia Deraa, la sud de Damasc, a relatat OSDO.


Citeşte şi: Opoziţia din Venezuela se află în contact cu Moscova (Lavrov)

ONG-ul a făcut cunoscut că s-au înregistrat „pierderi de vieţi omeneşti” în acest sector, fără să fie în măsură să furnizeze un bilanţ exact.

„Inamicul israelian a lansat o agresiune după miezul nopţii împotriva sectorului Tall al-Hara”, a informat la rândul său agenţia Sana pe pagina de internet, anunţând pagube materiale.

De la începutul războiului din Siria, în 2011, Israelul a efectuat mai multe lovituri contra armatei siriene, dar şi contra forţelor Iranului şi Hezbollahului libanez, aliaţi de neclintit ai regimului Bashar Al-Assad şi doi mari inamici ai statului evreu implantaţi în Siria.

Citește și : Iranul stă cu ochii pe toate navele americane din Golful Persic

Tirurile de rachete au vizat „poziţii militare” ale regimului sau miliţiilor aliate, printre care puternica mişcare şiită Hezbollah, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane.

În afară de sectorul Tall al-Hara, au mai fost vizate două zone din provincia vecină Qouneitra, conforma sursei. Toate aceste ţinte se află în apropierea Înălţimilor Golan în parte ocupate şi anexate de Israel, scrie AFP.