DISTRIBUIȚI
AFP

Israelul l-a arestat pe Hassan Yousef, un important lider al mişcării islamiste radicale Hamas, în timpul unui raid întreprins în timpul nopţii la locuinţa acestuia în Cisiordania, potrivit unei purtătoare de cuvânt a forţelor militare israeliene, informează miercuri dpa, potrivit agerpres.

Potrivit The Times of Israel, Yousef a fost arestat la Ramallah în timpul unuia dintre numeroasele raiduri întreprinse de armata israeliană. În total, 32 de palestinieni au fost arestaţi pentru suspiciune de implicare în activităţi teroriste şi revolte violente, subliniază cotidianul, care citează forţele de securitate israeliene.


Citeşte şi: GEAMUL unui elicopter militar american A CĂZUT peste o şcoală din Japonia – FOTO/VIDEO

La rândul lor, mass-media palestiniene au anunţat că în timpul raidurilor din Cisiordania au fost arestaţi mai mulţi lideri ai mişcării Hamas.

Armata israeliană a anunţat săptămâna trecută că a hotărât să desfăşoare forţe suplimentare în teritoriul palestinian ocupat Cisiordania, în urma deciziei anunţate miercuri de preşedintele american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

După această decizie a lui Trump, mişcarea islamistă Hamas a făcut apel la o nouă revoltă populară a palestinienilor.