DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Deputatul israelian Betzalel Smotrich, care aspiră la postul de ministru al justiţiei, a declarat luni că Israelul ar trebui să fie condus pe baza legilor evreieşti incluse în Torah, transmite AFP, potrivit agerpres.

Incapabil să formeze o coaliţie după alegerile parlamentare din 9 aprilie, premierul Benjamin Netanyahu a reuşit ca noul parlament să-şi voteze dizolvarea, un nou scrutin urmând să aibă loc pe 17 septembrie.


Citește și : Rouhani trimite mingea în terenul lui Trump: SUA trebuie să revină la un comportament normal înaintea oricărui dialog cu Iranul

Duminică, Benjamin Netanyahu i-a destituit pe miniştrii educaţiei, Naftali Bennett, şi justiţiei, Ayelet Shaked, care nu au reuşit să obţină un nou mandat de deputat în scrutinul din aprilie.

Betzalel Smotrich, al cărui partid, Căminul Evreiesc, face parte din actuala coaliţie guvernamentală, a declarat deschis că îşi doreşte funcţia de ministru al justiţiei.

”Aş dori ca, pe termen lung, statul Israel să fie condus pe baza legilor din Torah” (Biblia evreiască), a indicat Smotrich într-un interviu pentru postul public de radio.

La rândul său, Avigdor Lieberman, liderul partidul laic naţionalist Israel Beiteinou, a dat asigurări că formaţiunea sa se va împotrivi ca Israelul să devină un stat condus de legile religioase.

Citește și : Zeci de mii de oameni aşteptaţi la Londra luni şi marţi pentru un protest împotriva lui Trump