DISTRIBUIȚI
Reuters

Israelul a anunţat că a atacat ţinte militare în sudul Siriei, ca represalii faţă de tiruri de ”muniţie” din Siria, relatează AFP, potrivit news.ro .

”Elicoptere de luptă au lovit ţinte militare în sudul Siriei care aparţin forţelor armate siriene (SAF). Un anumit număr de ţinte a fost atins, inclusiv posturi de observaţie SAF şi sisteme de informaţii clasificate instalate în baze SAF”, a anunţat vineri seara, într-un comunicat, armata israeliană.


Citește și : Bilanțul pandemiei de coronavirus în SUA: Peste 70.000 de cazuri şi 1.000 de decese în 24 de ore

Aceste atacuri reprezintă un răspuns la ”tiruri (…) de muniţie din Siria” către Platoul Golan, ocupat de Israel după Războiul de Şase Zile, în 1967.

Potrivit agenţiei oficiale siriene de presă Sana, ”rachete” israeliene au lovit trei ţinte, au ”rănit uşor” două persoane şi au provocat incendii de pădure.

Armata israeliană a anunţat explozii, vineri, de partea siriană a barierei de securitate, în Platoul Golan, care au avariat un vehicul şi o clădire civilă de partea israeliană.

Însă iniţial armata a anunţat că nu îi era posibil să stabilească imediat dacă era vorba despre un atac al unor poziţii israeliene al Siriei.

Citește și : Decizia Italiei privind carantina, premieră în relaţia cu ţări UE