DISTRIBUIȚI
IBTimes India

Ministerul Apărării israelian a anunţat marţi dimineaţă că a încheiat testarea unui sistem de apărare antirachetă Arrow, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Autorităţile israeliene vor oferi detalii suplimentare ulterior în cursul acestei zile.


Citeşte şi: GE suspendă regulile privind vaccinul și testarea anti-Covid după înfrângerea lui Biden la Curtea Supremă – Black News

Anul trecut, Israelul a afirmat că dezvoltă un nou scut antirachetă, Arrow-4, în colaborare cu Statele Unite, pentru a contracara ameninţarea iraniană.

Interceptoarele israeliene Arrow-2 şi Arrow-3 sunt deja operaţionale în cadrul unui sistem defensiv multistrat destinat să distrugă rachete inamice în atmosferă şi în spaţiul extraterestru.

Citeşte şi: Biserica Luterană din Finlanda va trebui să-şi ceară scuze poporului sami – Black News

Principalul contractant pentru Arrow-4 a fost compania Israel Aerospace Industries, iar din proiect au mai făcut parte Boeing şi grupul israelian Elbit Systems.

Liderii israelieni au descris programul balistic al Iranului drept o ameninţare pentru Israel şi pentru restul lumii. În schimb, Teheranul susţine că acest program este defensiv şi cu rol de descurajare a atacurilor.