DISTRIBUIȚI
The Independent

Israelul a anunţat joi că a ucis un comandant al grupării Jihad Islamic în timpul unui atac asupra unei case din Fâşia Gaza, în noaptea de miercuri spre joi, în urma căruia au fost ucişi opt membri ai aceleiaşi familii, potrivit unor responsabili palestinieni, informează AFP, potrivit agerpres.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Avichay Adraee, a precizat că Rasmi Abou Malhous a fost ucis într-un raid asupra Deir al Balah, în centrul Fâşiei Gaza, înainte de intrarea în vigoare a unui armistiţiu, joi dimineaţa.


Citește și: SUA anunță câți militari vor fi păstrați în Siria

Anterior, Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană a anunţat că opt membri ai aceleiaşi familii au fost ucişi într-un atac israelian în casa lor.

Armata israeliană acuză Jihadul Islamic în special de faptul că foloseşte scuturi umane pentru a se apăra de atacuri, însă nu a ţintit de data aceasta Hamas, mişcare islamistă care controlează Gaza.

Citește și: Tusk: Odată ieșită din UE, Marea Britanie va fi un ‘jucător de mâna a doua’

Hamas şi Israel au dus trei războaie în enclavă, începând din 2008. Însă această grupare, spre deosebire de Jihadul Islamic, a aprobat un armistiţiu negociat cu medierea ONU, a Egiptului, ţară ce se învecinează cu Gaza, şi a Qatarului, emirat din Golf ce întreţine relaţii atât cu Gaza, cât şi cu Israelul.