DISTRIBUIȚI
Global News

Mai multe rachete au fost lansate în cursul nopţii de duminică spre luni de pe o poziţie din Siria spre Israel, dar fără a reuşi să atingă teritoriul israelian, transmite AFP, potrivit agerpres.

Potrivit armatei israeliene, rachetele au fost trase de „miliţii şiite” din Siria care acţionează sub comanda Forţei al-Qods a Gardienilor Revoluţiei din Iran.


Citeşte şi: Taifunul Faxai face ravagii în Japonia (VIDEO). Un om a murit la Tokyo!

„Rachetele nu au reuşit să atingă teritoriul israelian. (…) Considerăm regimul sirian responsabil pentru aceste incidente din Siria”, a continuat armata pe contul său de Twitter.

Dacă atacurile cu rachete sunt relativ curente din Fâşia Gaza spre Israel, sunt totuşi rare cazurile în care armata israeliană raportează tentative de tiruri cu rachete din Siria, notează AFP.

Armata menţionată nu a precizat luni dacă rachetele au fost interceptate de sistemul său antirachetă „Iron Dome” sau dacă loviturile anunţate pur şi simplu şi-au ratat ţinta.

La finalul lunii august, armata israeliană a efectuat un atac în Siria, ţară de unde, potrivit acesteia, Hezbollah şi aliaţii săi israelieni pregăteau un atac cu „dronă kamikaze” pe teritoriul israelian.

Imediat după, Israelul a acuzat Iranul că încearcă să fabrice, prin aliatul său Hezbollahul libanez, rachete de precizie care ar putea provoca „enorme pierderi umane” pe teritoriul său.

Armata israeliană a difuzat numele şi fotografia „creierului” acestui presupus proiect, coordonat, conform acesteia, de Forţa iraniană al-Qods, unitate de elită însărcinată cu operaţiunile externe din cadrul Gardienilor Revoluţiei.

Citește și : Rusia acuză Facebook şi Google că au distribuit reclame electorale în ziua alegerilor

Mai devreme luni, Hezbollahul libanez a anunţat că a doborât o „dronă israeliană” în momentul când aceasta trecea frontiera cu Libanul în direcţia localităţii Ramieh (sud).

Armata israeliană a replicat că una din dronele sale a „căzut” în sudul Libanului, fără a nega direct afirmaţia Hezbollah conform căreia ar fi „doborât” aeronava fără pilot.