DISTRIBUIȚI
news.yahoo.com

Forțele Armate israeliene au anunțat miercuri că au bombardat două poziții ale Hamas din nordul Fâșiei Gaza, ca răspuns la atacul lansat din Gaza asupra sudului Israelului, potrivit site-ului agenției DPA, scrie mediafax.

Surse apropiate de gruparea Hamas au informat că una dintre poziții a fost puternic afectată de acest bombardament, însă nicio persoană nu a fost rănită.


Citește și : Maia Sandu a discutat cu şeful misiunii OSCE despre reglementarea transnistreană

Discursul de campanie pe care premierul israelian Benjamin Netanyahu îl susținea marți seară în orașul Așdod a fost întrerupt după ce două rachete au fost lansate în sudul Israelului din Fâșia Gaza.

Alarmele au sunat atât în orașul Așdod, cât și în Așkelon. Armata israeliană a informat că ambele rachete au fost interceptate de sistemul de apărare antirachetă Iron Dome.

Premierul israelului și-a reluat discursul după ce alarmele au încetat.

Citește și : 18 ani de la atacurile din 9/11:Ceremonii solemne în SUA pentru comemorarea victimelor

Nicio grupare din Fâșia Gaza nu a revendicat încă incidentul.

Israelul a ocupat Cisiordania în urma unui conflict cu țările vecine în anul 1967. Cea mai mare parte a comunității internaționale consideră drept ilegale coloniile israeliene din Cisiordania, o regiune locuită astăzi de aproape 3 milioane de palestinieni și peste 400.000 de israelieni, potrivit unor estimări ale organizației Peace Now.