DISTRIBUIȚI
Reuters

Lovituri aeriene israeliene au vizat luni în zori un post militar şi un depozit de arme ale mişcării libaneze Hezbollah din apropierea capitalei siriene Damasc, a raportat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), informează AFP, potrivit agerpres.

”Poziţii ale grupării libaneze Hezbollah în regiunea orientală Qalamun, la nord-est de Damasc, au fost ţintite de lovituri israeliene în zori”, a indicat OSDO.


Citeşte şi: Oficialii NHS au luat mită zeci de mii de lire sterline de la companiile farmaceutice – Black News

Atacul a declanşat mai multe incendii ”în poziţii militare şi depozite de muniţii aparţinând Hezbollah”.

OSDO a evocat pierderi umane, fără a oferi un bilanţ precis.

Media oficiale siriene au afirmat că atacul nu a cauzat decât pagube materiale, fără a preciza ţinta lui. ”Astăzi la 03:05, inamicul israelian a desfăşurat un raid aerian trăgând mai multe rachete, care au ţintit poziţii din jurul Damascului. Apărarea noastră aeriană a răspuns la atac şi a interceptat unele rachete”, a indicat agenţia de presă siriană SANA.

Citeşte şi: Canada şi-a deplasat trupe militare în vestul Ucrainei – Black News

De la începutul războiului din Siria în urmă cu 11 ani, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în ţara vecină împotriva poziţiilor armatei siriene şi ale combatanţilor mişcării libaneze Hezbollah.

Declanşat în 2011 de reprimarea manifestaţiilor prodemocraţie, războiul din Siria a devenit mai complex de-a lungul anilor prin implicarea unor puteri regionale şi internaţionale şi prin creşterea puterii jihadiştilor. Conflictul s-a soldat cu aproximativ 500.000 de morţi, distrugerea infrastructurii ţării şi strămutarea a milioane de persoane.