DISTRIBUIȚI
jpost.com

Sute de israelieni au manifestat miercuri seară la Tel Aviv împotriva măsurilor guvernamentale pentru a impulsiona vaccinările care, începând de săptămâna aceasta, includ un „Green Pas”, oferind acces în localuri şi la activităţi doar celor care s-au imunizat împotriva noului coronavirus, relatează EFE, potrivit agerpres.

Protestul a avut loc în faţa teatrului din piaţa Habima din Tel Aviv, exact în ziua în care municipalitatea a organizat primul „Concert Green Pas”, la care au putut asista doar cei care au primit ambele doze de vaccin cu cel puţin o săptămână în urmă.


Citeşte şi: O echipă de medici români a ajuns în capitala Slovaciei

Câţiva dintre manifestanţi au purtat pancarte cu acuze la adresa guvernului pentru instalarea unui regim de apartheid care îi va marginaliza pe cei care nu vor să se vaccineze, în timp ce alţii au comparat acest permis cu emblema pe care erau obligaţi să o poarte evreii în Germania nazistă.

Potrivit presei locale, protestul a concentrat diferite grupuri, majoritatea marginale, dintre care unele neagă nu doar eficacitatea vaccinului, ci şi pericolul coronavirusului.

Citeşte şi: EMA a început analizarea medicamentului Regdanvimab

Protestul a inclus însă şi un sector semnificativ al societăţii, reprezentând numeroase ONG-uri şi academicieni, care şi-au exprimat preocuparea privind libertăţile individuale ale populaţiei în contextul dorinţei vaccinării a unui număr cât mai mare de cetăţeni.

Pe lângă introducerea acestui „Green Pas”, Parlamentul a aprobat miercuri o lege ce autorizează transmiterea către autorităţi a listelor cu persoanele nevaccinate, iar un comitet parlamentar a aprobat o măsură care va permite israelienilor veniţi din străinătate să se poată izola în casele lor în loc de hoteluri, cu condiţia purtării unei brăţări electronice pentru a le fi supravegheate mişcările.