DISTRIBUIȚI

Israelienii care suferă de disfuncţii ale sistemului imunitar vor fi eligibili de acum înainte pentru a primi o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, a anunţat duminică ministrul sănătăţii, Nitzan Horowitz, transmite dpa, potrivit agerpres.

Într-o intervenţie la postul de radio Kan, Horowitz a spus că stocurile de vaccin Moderna sunt disponibile pentru persoanele care au primit deja două doze.


Citește și: UEFA a eşuat în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei legate de pandemie, avertizează un expert german

Israelul a vaccinat aproape exclusiv cu BioNTech/Pfizer în campania de până acum, dar aceste stocuri se vor epuiza până la sfârşitul lunii iulie.

Prim-ministrul Naftali Bennett a informat duminică, în şedinţa de cabinet, că a convenit cu directorul executiv al companiei Pfizer, Albert Bourla, ca următorul transport de vaccinuri să fie devansat, urmând să sosească pe 1 august.

Citește și: Partidul lui Maia Sandu a câștigat categoric alegerile din Republica Moldova

Numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a crescut din nou în ultimul timp în Israel. Majoritatea acestor cazuri sunt cauzate de varianta Delta.

Până în prezent, din totalul de 9,3 milioane de locuitori, Israelul a vaccinat aproape 5,7 milioane cu prima doză (61%) şi 5,2 milioane cu ambele doze (56%).