DISTRIBUIȚI
YouTube

Radioul public israelian şi-a cerut scuze pentru că a încălcat un tabu, difuzând un fragment al operei “Amurgul Zeilor” a compozitorului german Richard Wagner, boicotat în Israel, relatează AFP, potrivit news.ro .

O reprezentantă a postului de radio a precizat că difuzarea fragmentului a fost o greşeală, ea amintind că instrucţiunile din cadrul radioului israelian sunt aceleaşi de mulţi ani: muzica lui Wagner nu trebuie să fie difuzată. Ea a subliniat, într-un comunicat, durerea pe care difuzarea acestei muzici o poate aduce supravieţuitorilor Holocaustului. “Ne cerem scuze de la ascultătorii noştri. Responsabilul emisiunii musicale a greşit când a difuzat această bucată”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.


Citește și : Un elicopter al unei companii moldoveneşti s-a prăbuşit în Afganistan: 12 morţi

Wagner, ale cărui compoziţii din secolul al XIX-lea, grandioase şi naţionaliste, cuprind elemente antisemite, misogine şi idei privind puritatea rasială, a fost compozitorul preferat al lui Adolf Hitler.

În Israel nu există o lege care să interzică muzica lui Wagner să fie interpretată, însă orchestrele şi sălile de spectacole refuză să introducă compoziţiile lui în repertorii pentru a nu fi criticate de public.

Citește și : Libia: Stare de urgenţă în Tripoli, în contextul luptelor dintre miliţiile rivale