DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Un panou publicitar uriaş cu Donald Trump zâmbitor, dând mâna cu premierul israelian Benjamin Natanyhu, a fost montat duminică la intrarea principală în Tel Aviv, în cadrul campaniei electorale a liderului israelian pentru un nou mandat, informează agenţia de presă Reuters, scrie agerpres.

Trump se bucură de popularitate în Israel pentru poziţia lui fermă faţă de palestinieni şi Iran, precum şi pentru transferarea, în mai anul trecut, a Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, oraş pe care l-a recunoscut drept capitală a statului israelian, schimbare majoră în linia politică americană.


Citește și : Zece disidenţi ai FARC, printre care un important lider, au fost lichidaţi de armata columbiană

„Netanyahu. În altă ligă”, se poate citi în ebraică pe panoul electoral, într-o aluzie la valoarea premierului veteran comparativ cu oponenţii săi din alegerile naţionale de pe 9 aprilie.

Un purtător de cuvânt al partidului de dreapta al lui Netanyahu, Likud, a cărui siglă este afişată deasupra autostrăzii intens circulate Ayalon, nu a confirmat pentru Reuters dacă Preşedinţia americană şi-a dat acordul pentru utilizarea acestei fotografii.

Benjamin Netanyahu este considerat favorit la alegerile din aprilie, însă potrivit sondajelor unul dintre cei mai de temut contracandidaţi ai săi, fostul general Benny Gantz, câştigă teren.

Citește și : Bilantul catastrofei din Brazilia creste: 121 de morţi şi peste 200 de dispăruți

Pe numele premierului israelian au fost deschise trei dosare penale. Netanyahu respinge acuzaţiile şi a calificat investigaţiile drept o „vânătoare de vrăjitoare”. Vineri, Procurorul General al Israelului a declarat că nu sunt motive legale care să-l împiedice să anunţe, înainte de alegeri, orice intenţie de a-l acuza pe Benjamin Netanyahu de corupţie, în cazul în care ar exista motive întemeiate pentru asemenea acuzaţii.