DISTRIBUIȚI
Israel News Agency

Decesul unui palestinian deţinut de armata israeliană a fost provocat probabil de inhalarea gazelor lacrimogene, a declarat vineri armata israeliană într-un raport iniţial privind incidentul, informează dpa.

După moartea lui Yasin Saradeeh joi, oficiali palestinieni au susţinut că el a fost bătut până la moarte de soldaţii israelieni în timp ce era deţinut în oraşul Ierihon din Cisiordania, conform agerpres.


Armata israeliană a declarat că soldaţii au acţionat în legitimă apărare când au deschis focul şi „au folosit forţa” împotriva lui Saradeeh după ce acesta i-a atacat ţinând în mână o bară de fier. Suspectul a încercat de asemenea să ia arma unui soldat.

Citește și : Uniunea Europeană cere încetarea focului în regiunea Ghouta Orientală din Siria

În înregistrarea video care a surprins incidentul, Saradeeh pare să fi fost împuşcat de un soldat şi cade la pământ, după care mai mulţi soldaţi îl lovesc în mod repetat cu picioarele. Atacatorul a fost arestat înainte de a fi declarat mort la spital.

Armata israeliană a declarat că incidentul a avut loc în timp ce soldaţii încercau să pună capăt unei revolte a 50 de persoane izbucnită la Ierihon şi în care au fost folosite gaze lacrimogene.

Palestinianul nu pare să fi fost atins de vreun glonţ, a precizat armata israeliană. Mai degrabă, moartea lui a fost probabil provocată de inhalarea gazelor lacrimogene.