DISTRIBUIȚI
bacaanmadani.com

Un tribunal israelian a condamnat luni la 38 de luni de închisoare un israelian evreu, originar din Belarus şi convertit la islam, care a fost acuzat că a încercat să se alăture organizaţiei Statul Islamic (SI) în Siria, relatează AFP.

Valentin Mazlevski, 40 de ani, este primul israelian evreu condamnat în cadrul luptei împotriva SI, potrivit Serviciului israelian de Securitate Internă (Shin Beth), conform agerpres.


El rămâne evreu prin regulile iudaismului, chiar dacă s-a convertit la o altă religie, notează AFP.

Citește și : Donald Trump afirmă că nu ar fi ezitat să intre „chiar şi fără armă” să oprească atacul din Florida

Mazlevski a fost arestat în februarie 2017 în Israel după ce a încercat să se îmbarce la bordul unui avion cu un bilet pentru Turcia, de unde intenţiona să ajungă în Siria pentru a lupta alături de SI, au afirmat anchetatori israelieni.

Valentin Mazlevski nu a avut decât un obiectiv, acela de a se alătura organizaţiei Statul Islamic, a scris în verdictul său tribunalul din Nazaret (nord).

Născut în Belarus, el a imigrat în Israel în 1996 datorită politicii care favoriza imigraţia evreiască, menţionează Shin Beth. Mazlevski s-a convertit la Islam în anul 2000 după ce a obţinut cetăţenie israeliană şi în timp ce efectua serviciul militar.

Valentin Mazlevski s-a convertit la islam în urma întâlniri cu o femeie, cetăţean arab israelian, cu care s-a căsătorit şi a avut cinci copii, menţionează Shin Beth.

Zeci de persoane, în majoritate arabi israelieni, au fost arestate în ultimii ani pentru că au luptat alături de organizaţii jihadiste sau au participat la acţiuni inspirate de mişcările jihadiste.