DISTRIBUIȚI
Arab News

Poliţia israeliană a arestat sâmbătă doi italieni care au desenat pe zidul de separaţie din Cisiordania un portret gigant al tinerei palestiniene Ahed Tamimi, eliberată duminică dintr-o închisoare din Israel, transmite AFP.

Înaltă de patru metri, fresca reprezintă faţa tinerei în vârstă de 17 ani devenite un simbol al rezistenţei contra ocupaţiei israeliene în Cisiordania.


Citește și : Erdogan avertizează SUA că vor pierde un aliat puternic şi sincer

Cei doi italieni arestaţi sâmbătă au fost suspectaţi de ‘vandalizarea zidului de securitate în zona Bethleem’, a indicat poliţia israeliană.

În urmă cu patru zile, artistul de stradă italian Jorit Agoch a susţinut că este autorul portretului lui Ahed Tamimi.

Israelul a pus-o în libertate, duminică, pe Ahed Tamimi care a fost întemniţată anul trecut după ce lovise un soldat israelian în Cisiordania ocupată, întregul incident fiind transmis în direct pe o reţea de socializare online.

Tamimi (17 ani) a devenit un personaj cunoscut după ce incidentul produs la 15 decembrie 2017 în apropierea casei sale din satul Nabi Saleh a fost transmis live pe Facebook de către mama sa.

Citește și : Spania cere o soluţie europeană la problema imigraţiei

Autorităţile israeliene i-au adus tinerei 12 acuzaţii, printre care atac în formă agravată, iar în luna martie Ahed Tamimi a pledat vinovată la acuzaţia de atac, fiind condamnată la opt luni de închisoare. Ea a fost eliberată din motive administrative.