DISTRIBUIȚI

După surparea parţială a unui bloc de apartamente cu 12 etaje în Surfside, Florida, Israel a trimis o delegaţie în SUA pentru a ajuta la operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor, incident în urma căruia cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 156 sunt date dispărute, potrivit DPA, scrie agerpres

Un purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe a confirmat – duminică – plecarea în ajun a echipei, din care fac parte şi specialişti în asistenţă psihologică.


Citește și : Derek Chauvin, condamnat la 22 de ani şi jumătate de închisoare pentru uciderea afro-americanului George Floyd

Clădirea, aflată într-un cartier rezidenţial în apropierea ţărmului mării, cu aproximativ 130 de apartamente, s-a s-a surpat pe neaşteptate parţial joi. Locuitorii blocului au fost surprinşi de dezastru în timp ce dormeau. De atunci, este în curs de desfăşurare o operaţiune de căutare a supravieţuitorilor.

Delegaţia israeliană este condusă de un colonel în rezervă al serviciului militar de salvare. Echipa îşi propune să sprijine eforturile de salvare pe teren şi să ajute comunitatea evreiască să identifice victimele şi să ajute la recuperarea supravieţuitorilor, se arată într-un comunicat.

Citește și : Armata rusă lansează exerciţii militare în Marea Mediternană în plin dezacord cu Regatul Unit

Ministrul israelian de externe, Yair Lapid, a declarat că Israelul nu are „un prieten mai mare decât Statele Unite şi America nu are un prieten mai mare decât Israelul”. „În vremuri dificile, a spus el, Israelul este alături de prietenii săi din SUA şi de comunitatea evreiască din Florida”.

Mulţi dintre cei dispăruţi după accidentul din Florida aparţin comunităţii evreieşti, potrivit unor surse israeliene.