DISTRIBUIȚI
Pixabay

Persoanele care vor sosi în Islanda începând din 15 iunie vor fi solicitate să aleagă între a face un test la noul coronavirus la venire sau a intra în carantină timp de 14 zile, a anunţat miercuri guvernul de la Reykjavik, transmite DPA, potrivit agerpres.

Într-o primă etapă, Islanda va putea testa 500 de turişti pe zi, dar capacitatea va creşte la 4.000 după câteva săptămâni. Copiii vor fi exceptaţi de la testare.


Citește și: Justin Trudeau a ezitat îndelung să răspundă la o întrebare legată de Trump

Costul unui test va fi anunţat în curând.

Islanda a raportat în jur de 1.800 de cazuri de infectare cu coronavirus, aproape toate vindecate, şi zece decese, la o populaţie de aproape 365.000 de locuitori.

‘Intenţia este de a proteja progresele realizate până acum atunci când călătorii vor reîncepe să vină în Islanda’, a explicat epidemiologul-şef Thorolfur Gudnason.

‘Acum când nu mai există aproape niciun caz în Islanda, vedem această măsură ca pe un pas următor normal în contextul în care lumea se deschide treptat pentru călătorii’, a adăugat el.

Autorităţile au în vedere ca măsura să rămână în vigoare pentru următoarele şase luni.

Citește și: Trump este criticat pentru o poză cu BIBLIA în mână

Începând din ianuarie, cetăţenilor şi rezidenţilor islandezi veniţi din zone cu risc epidemic ridicat li s-a cerut să se autoizoleze timp de două săptămâni. Măsura a fost extinsă de la 24 aprilie pentru toţi cei sosiţi din afara ţării.

Autorităţile le-au mai cerut vizitatorilor să respecte limita stabilită pentru întrunirile publice, în prezent de 200 de persoane.