DISTRIBUIȚI
AFP

Atacatorul care a ucis 50 de oameni si a ranit peste 400 in Las Vegas se convertise la islam cu cateva luni in urma si a initiat masacrul la indemnul Statului Islamic, anunta Reuters, citand agentia de stiri folosita de ISIS pentru propaganda.

ISIS a revendicat astfel cel mai sangeros atac armat din istoria Statelor Unite.


„Atacul din Las vegas a fost comis de un soldat al Statului Islamic ca raspuns la operatiunile militare initiate impotriva noastra”, relateaza Reuters, care citeaza agentia de stiri jihadista.

„Atacatorul din Las vegas se convertise la islam cu cateva luni in urma”, mentioneaza aceeasi sursa.

Deocamdata nu exista dovezi care sa sustina ipoteza grupului terorist. Doi reprezentanti ai anchetatorilor americani au declarat sub protectia anonimatului ca pana acum nu a fost stabilita nicio conexiune intre autorul atacul din Las Vegas si vreo grupare sau organizatie terorista, dar nu este exclusa aceasta pista, pecizeaza Reuters.

Citeste si: Cel puţin 50 de morţi şi peste 400 de răniţi în cel mai sângeros atac armat din istoria SUA

Citeste si: Atacatorul din Las Vegas se sinucisese înainte ca poliția să îl găsească. Avea în camera de hotel 8 arme de foc

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat luni atacul din Las Vegas (SUA), soldat cu cel puţin 50 de morţi şi peste 400 de răniţi, precizând că autorul se convertise la islam în urmă cu câteva luni, relatează Reuters, dupa cum transmite si agerpres.

”Autorul atacului din Las Vegas este un soldat al Statului Islamic, el a comis operaţiunea ca răspuns” la apelurile organizaţiei de a ţinti ţări angajate în lupta contra SI, a indicat Amaq, organul de propagandă al jihadiştilor.

Stephen Paddock, bărbatul despre care se crede că a ucis cel puţin 50 de persoane şi a rănit alte peste 400 luni la Las Vegas (SUA), era mort când poliţiştii au intrat în camera sa de hotel, cu vedere spre locul în care se desfăşura un festival de muzică, a indicat poliţia locală. Paddock, în vârstă de 64 de ani, originar din Mesquite (statul Nevada), a deschis focul, din camera sa de hotel aflată la etajul al 32-lea, asupra unei mulţimi de peste 22.000 de persoane prezente la festival.