DISTRIBUIȚI
dpa

Un ministru australian a devenit ţinta criticilor pentru facturile sale pentru internet de la domiciliu, care ar fi ajuns să-i coste lunar în medie pe contribuabili peste 2.000 de dolari australieni (1.450 dolari americani), relatează dpa, potrivit agerpres.

Stuart Robert, care a devenit adjunct al ministrului de finanţe în luna august, are facturi lunare pentru internet de 20 de ori mai mari decât costul mediu al serviciilor furnizate altor politicieni la domiciliu, a relatat vineri ziarul Sydney Morning Herald.


Citeşte şi: Două trenuri s-au ciocnit în Africa de Sud (FOTO). Sunt sute de victime!

Factura sa din mai a fost în valoare de 2.832 de dolari, în timp ce marea majoritate a parlamentarilor au plătit pentru internet sub 300 de dolari pe lună, arată evidenţele de cheltuieli ale parlamentului.

Robert s-a apărat afirmând că a trebuit să recurgă la un serviciu wireless costisitor întrucât nu avea acces la conexiuni mai ieftine când s-a mutat în locuinţa sa din Gold Coast.

El a declarat ziarului că a folosit în jur de 300 de gigabiţi (GB) de date în luna mai şi că factura ridicată a fost un rezultat al faptului că şi-a depăşit limita de 50 GB şi a trebuit să plătească la gigabit pentru tot consumul ulterior.

Potrivit dpa, 300 GB înseamnă circa 300 de ore de videoclipuri de înaltă definiţie pe YouTube, 60 de filme HD pe Netflix sau 2.500 de ore de streaming pe serviciul Spotify.

Citeşte şi: Ambasadorul UE din Irak s-a îmbolnăvit din cauza apei poluate

În mod normal, costul pentru 300 GB de date este de circa 100 de dolari.

Politiciana laburistă din opoziţie Michelle Rowland a declarat că Robert trebuie să-şi explice facturile, afirmând că acestea arată „dispreţ pentru banii contribuabililor”.

Stuart Robert a trecut printr-un moment jenant luna trecută, când a confundat datoria Australiei cu deficitul său bugetar într-un interviu televizat, şi a fost surprins de camere când şi-a făcut un selfie în timpul emisiunii.