DISTRIBUIȚI
DW

Formaţiunea antiimigranţi Alternativa pentru Germania (AfD) va avea, din punct de vedere proportional, mai mulţi aleşi de origine imigrantă în Parlament decât conservatorii cancelarului Angela Merkel, relatează Reuters preluat de news.ro

AfD, care intră în Parlament pentru prima dată, după ce a obţinut 12,6% din voturi la alegerile de duminică, a criticat dur decizia lui Merkel de a primi 1,3 milioane de migranţi, majoritatea musulmani, şi susţine că islamul nu are ce căuta în Germania.


Cu toate acestea, 7,5% dintre cei 93 de parlamentari AfD sunt de origine imigrantă, faţă de numai 2,5% în cazul conservatorilor, arată un studiu realizat de Mediendienst Integration, un portal care strânge date despre imigraţie şi azil.

Mai exact, atât AfD, cât şi conservatorii vor avea câte şapte aleşi din familii de imigranţi.

“În mod ironic, intrând în Parlament, AfD-ul antiimigranţi a contribuit la creşterea numărului de deputaţi cu origini imigrante”, a explicat Jannis Panagiotidis de la Universitatea Osnabrueck.

Aproximativ 22,5% dintre cei 82 de milioane de locuitori ai Germaniei au origini imigrante, ceea ce înseamnă că fie nu aveau cetăţenie germană la naştere, ori cel puţin unul dintre părinţi nu s-a născut cu cetăţenie germană.

Uniunea Creştin Democrată (CDU, conservatori) a lui Merkel şi formaţiunea bavareză aliată, CSU, au obţinut o victorie în urma alegerilor parlamentare de duminică. Cu 246 de mandate în camera inferioară a Parlamentului, ei ar urma să încerce să construiască o coaliţie cu Democraţii Liberi (liberali) şi Verzii.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, naţionalist şi antiimigraţie) a devenit a treia cea mai importantă fomaţiune politică din ţară.

În total, legislativul cu 709 membri va avea 57 de membri de origine imigrantă, cu 20 mai mult decât cel actual.