DISTRIBUIȚI
Harti si destinatii - Infoturism.ro

Ministrul irlandez de externe, Simon Coveney, a salutat vineri discursul de la Florenţa premierului britanic, Theresa May, pe tema retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană, informează Reuters. El a arătat însă că mai sunt multe probleme de discutat şi mai este mult de lucru înainte de deciziile privind relaţiile dintre Londra şi Bruxelles după Brexit.

Poziţia Bruxellesului este că toate statele membre trebuie să fie mulţumite de progresul de negociere a condiţiilor pentru Brexit, înainte de a discuta ce va urma după ieşirea Regatului Unit din UE. Pentru guvernul de la Dublin, una din chestiunile care trebuie reglementate este regimul frontierei dintre Republica Irlanda şi Irlanda de Nord, parte a Regatului Unit, reaminteşte Reuters. De la un punct încolo, discuţiile pe cele două teme ar urma să se desfăşoare în paralel.


„Acum, cel mai important lucru este transformarea comentariilor de azi ale premierului May în oferte concrete pe masa negocierilor de la Bruxelles”, a arătat Coveney.