DISTRIBUIȚI
Financial Times

Irlanda va începe vaccinarea împotriva coronavirusului a copiilor începând de la vârsta de 12 ani, conform unui anunţ făcut marţi de guvernul de la Dublin în care este subliniat „riscul semnificativ” reprezentat de varianta Delta, transmite AFP, potrivit agerpres

Într-un comunicat ce a urmat unei şedinţe a Consiliului de miniştri, guvernul a indicat că „a acceptat recomandarea” de a extinde vaccinarea la copiii cu vârste între 12 şi 15 ani.


Citește și : Medicii avertizează că pandemia ‘a scăpat din nou de sub control’ în Turcia

Conform ministrului sănătăţii, Steven Donelly, copiii vor putea fi inoculaţi cu vaccinuri mARN produse de Pfizer sau Moderna, vaccinuri ce au primit o autorizaţie condiţionată de punere pe piaţă din partea Uniunii Europene.

„Continuăm să observăm o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 la tineri”, a declarat el într-un comunicat. „Vaccinarea, cu respectarea sfatului medicului, rămâne cea mai bună protecţie”, a adăugat el.

Adolescenţii irlandezi cu vârsta de 16 – 17 ani se pot înscrie începând de marţi pentru a se inocula cu vaccinuri mARN.

Citește și : Vaccin sau test obligatoriu pentru funcţionarii municipali din New York

Aproximativ 69% din populaţia irlandeză este complet vaccinată, iar 83% dintre irlandezi au primit cel puţin un vaccin împotriva COVID-19. În total au fost administrate 5,5 milioane de doze de vaccin la o populaţie de 5 milioane de locuitori.

Irlanda a înregistrat 5.026 de morţi de la începutul pandemiei. În ultimele săptămâni, chiar dacă numărul deceselor a rămas moderat, numărul de cazuri a crescut semnificativ. În prezent, zilnic sunt semnalate peste 1.000 de noi infecţii, iar numărul de spitalizări creşte de asemenea.