DISTRIBUIȚI

Numărul ţărilor europene unde autorităţile au decis închiderea grădiniţelor, şcolilor, universităţilor şi instituţiilor culturale în încercarea de a ţine sub control răspândirea Covid-19 este în creştere, în contexul în care la nivel mondial pandemia s-a soldat până acum cu peste 4.600 de decese, transmite agerpres.

În Irlanda, toate şcolile, universităţile şi instituţiile culturale vor fi închise de vineri până pe 29 martie în încercarea de a combate răspândirea COVID-19, a anunţat joi premierul irlandez Leo Varadkar.


Citeşte şi: Grecia confirmă primul deces de coronavirus

Guvernul irlandez recomandă, de asemenea, anularea tuturor întrunirilor de peste 100 de persoane în spaţii închise şi de peste 500 de persoane în exterior, a precizat el într-o declaraţie de la Washington, unde se află în vizită, retransmisă de televiziunea irlandeză RTE.

Şi Norvegia va anunţa închiderea tuturor grădiniţelor şi şcolilor, în încercarea de a preveni răspândirea noului coronavirus, după măsuri similare luate de statul vecin, Danemarca, a informat joi agenţia de presă NTB.

Citeşte şi: SUA nu mai lasă picior de european să-i calce pragul

La rândul său, Slovenia intenţionează să închidă toate şcolile şi grădiniţele începând de luni pentru a preveni răspândirea coronavirusului, a declarat joi premierul Marjan Sarec, în cadrul unei conferinţe de presă. Slovenia a confirmat joi 82 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, de la 57 cu o zi înainte. Primele două şcoli elementare au fost închise miercuri în condiţiile în care cel puţin un profesor de fiecare şcoală a fost testat pozitiv.