DISTRIBUIȚI
REUTERS

Irlanda impune de marţi noi restricţii în sectorul hotelier şi de agrement pentru a frâna pandemia de coronavirus, ceea ce va conduce la închiderea cluburilor de noapte până cel puţin în luna ianuarie, relatează EFE, potrivit agerpres.

Guvernul de la Dublin, o coaliţie între centrişti, democrat-creştini şi verzi, a decis săptămâna trecută să înăsprească măsurile de control impuse sectorului de agrement şi de turism, ca răspuns la apariţia noii variante Omicron a coronavirusului.


Citeşte şi: Trump: ‘Biden a pus în pericol relaţiile cu Regatul Unit prin înlăturarea bustului lui Churchill din Biroul Oval’ – Black News

Discotecile îşi vor închide porţile până la 9 ianuarie, în timp ce barurile şi restaurantele au un program fixat până la miezul nopţii şi nu vor putea servi decât la mese cu maximum şase clienţi.

Toate activităţile de divertisment, culturale şi sportive care au loc în interior vor trebui să-şi reducă capacitatea la 50 %, iar purtarea măştii sanitare este obligatorie.

De asemenea, sălile de sport, de cinema şi de teatru vor trebui să ceară participanţilor certificatul verde, cum se întâmplă deja în restaurante, în timp ce acasă nu se vor putea întâlni decât patru persoane din cămine diferite.

Guvernul a anunţat această măsură la sfârşitul săptămânii trecute, subliniind că autorităţile sanitare şi experţii „au dat clar de înţeles” că este necesară „limitarea contactelor” în perioada sărbătorilor de Crăciun, ca urmare a numărului ridicat de contagieri şi apariţiei noii variante Omicron.

Citeşte şi: Israelul întăreşte controlul asupra exportului de produse informatice – Black News

Deocamdată, nu s-a detectat decât un singur caz cu noua variantă în Irlanda, dar, potrivit ultimelor date, s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 2.950 noi contagieri cu COVID-19.

De asemenea, rata de infectare rămâne ridicată în ultimele 14 zile, cu 1.314 de cazuri la 100.000 de locuitori.