DISTRIBUIȚI
Politico.eu

Irlanda îi va propune pe eurodeputata Mairead McGuinness şi pe Andrew McDowell, care tocmai a încheiat un mandat de vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii (BEI), pentru funcţia de comisar european rămasă vacantă după demisia de săptămâna trecută a fostului comisar pentru comerţ, Phil Hogan, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Mairead McGuinness este cel mai vechi eurodeputat al ţării sale, activând în legislativul comunitar din 2014, şi unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European din 2017. Andrew McDowell a încheiat recent un mandat de patru ani în calitate de vicepreşedinte al BEI.


Citeşte şi: ULTIMUL vapor pe aburi din lume s-a ciocnit de mal: 17 oameni au fost răniţi!

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a declarat săptămâna trecută că guvernul irlandez ar trebui să propună un bărbat şi o femeie ca potenţiali succesori ai lui Hogan, urmând ca ea să decidă ulterior alocarea sarcinilor.

„Vom trimite două nume”, a declarat presei joi premierul irlandez Micheal Martin, adăugând că o decizie asupra nominalizaţilor va fi luată „foarte rapid”.

Citeşte şi: Atena DEZMINTE discuţiile cu Ankara

Comisarul european pentru comerţ, irlandezul Phil Hogan, şi-a anunţat demisia miercuri, 26 august, după ce a fost acuzat că a încălcat regulile sanitare anti-coronavirus din ţara sa participând la un dineu de gală.